העסקה אושרה באמצעות חברת האשראי והחיוב לא בוצע

שלום רב,

הסיפור הוא: רכשתי רכישה דיגיטלית של משחק מחשב (זכות להוריד ולשחק במשחק בלי לקבל עותק פיזי אלא רק זכות להוריד ולהשתמש דיגיטלית על ידי חברה בשם בליזרד).
הכנסתי את פרטי כרטיס האשראי והעסקה הושלמה בהצלחה כך שקיבלתי גם דוא"ל המעיד על השלמת העסקה.
אך למרות זאת, בית העסק בשם בליזרד, לא חייב את הכרטיס למרות אישור התשלום.
לאחר בירור עם חברת כרטיס האשראי נאמר שבית העסק לא גבה את התשלום ולאחר שלושה ימי עסקים אישור התשלום לא תקף ולכן לא ניתן לגבות אותו יותר (ללא אישורי כמובן).
השאלה היא – האם אני צריך להתריע בנושא זה ולציין בפניהם שהחיוב לא בוצע, או שזה לגמרי באחריותם ובמידה ולא חייבו אותי אין לי חובה לשלם?
צריך רק לציין שאת התמורה כבר קיבלתי ברגע התשלום למרות שהשימוש בו ניתן רק ב 25.3.14 כי רק אז יצא לשוק.
הרכישה אירעה ב 21.3.14
שימור ראשון במוצר – 25.03.14
בירור מול חברת האשראי 31.03.14

מצפה לתשובתכם,
בתודה מראש,

תשובה:

שלום רב,

אם מדובר בחברה בבעלות יהודית יש לעורר את תשומת לבם לכך. מעבר לכך אינך חייב לעשות כלום.

מקורות:

עיין בשו"ע חו"מ סי' רלב סעיף ב לעניין טעות בכדי שהדעת טועה ובש"ך שם סק"ב. במקרה זה לא סביר כלל שבית העסק החליט לוותר שהרי המכירה היא בצורה ממוחשבת והם לא מכירים את מוריד המשחק כלל.

לעניין גוי עיין ברמ"א חו"מ סי' שמח סעיף ב.