האם מותר להשתתף במסיבה עם מוזיקה בספירת העומר כדי שלא לפגוע?

הוזמנתי למסיבת בת מצווה אשר תתקיים כעשרה ימים לפני ל"ג בעומר.חשוב לציין שלא יהיה באירוע שום דבר תורה.מוזיקה חזקה מתקליטן וכו וכו.יש עניין של לבייש את המזמין אם לא אגיע לאירוע אך מה קודם למה? הלכה או פגיעה בחבר,או שמא ישנו מצב לעשות זאת באלגנטיות,גם לקיים את ההלכה וגם לא לפגוע בחבר.אשמח לתשובתכם,תודה.

תשובה:

שלום רב.

הואיל ואסור להשתתף באירוע כזה מחמת המנהג שלא לשמוע מוזיקה בימי הספירה, מותר לך לשקר מפני השלום כמו לומר "אינני מרגיש טוב", "אני נמצא רחוק מעיר", וכו' וכו'.

מקורות:

ראה בהרחבה כאן.