האם צריך הכשר לפסח על אגוזים ועל אבקת סלק?

שלום כבוד הרב. יש לי שק אגוזים. האם אני חייבת לקנות אגוזים עם כשרות לפסח, או שאני יכולה לשטוף אותם במים היטב?

יש לי שקית אבקת סלק אורגני טהור. אפשר לשמור לפסח? תודה וכל טוב

תשובה:

שלום רב.

לגבי האגוזים שבקליפה נראה שלא צריך כשרות מיוחדת לפסח ודי בשטיפה חזקה. ההמלצה שלי, שאם הם נמכרו בחנות שמשתמשת לצורך הקלייה של הפיצוחים בקמח או שאר מרכיבי חמץ שלא להשתמש, כיון שקשה לרוחצם היטב ובפסח נהגו להחמיר מעבר למחוייב על פי דין.

לגבי אבקות למיניהן רצוי מאוד שלא להשתמש בפסח ללא כשרות מיוחדת, כיון שמצוי שמערבים קמח בתבלינים כדי למנוע מהם לחות והתגבשות, וגם כדי להוסיף מעט על הנפח… יש שטוענים שהתבלינים של פסח איכותיים יותר משום שהם ללא חשש תערובות, וקונים מהם כמות רבה לתקופה ארוכה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. 1) בדובר באגוזי קשיו נקיים טריים נקיים, ללא קליפה, ללא מלח, לא קלויים. טריים לחלוטין. האם אפשר רק לשטוף היטב?
    2) לגבי האבקת סלק- האם אפשר רק לשמור ולא להשתמש? זאת אבקה אורגנית טהורה ללא תוספות. 100% טהור
    תודה