איסור אכילת חמץ אין לו שיעור ואסור לאכול אפילו “משהו”. בכלי החמץ בלוע טעם חמץ העלול להפלט לתוך תבשילי הפסח, ולכן צריכים לייחד כלים מיוחדים לפסח או להכשיר את כלי החמץ לפסח.
היות והכשרת כלים מסובכת ותלויה בהרבה פרטים, משתדלים בימינו לייחד כלים מיוחדים לשימוש בפסח ללא צורך בהכשרת כלים.
מי שנזקק להכשיר כלים מחמץ לפסח עליו להתייעץ עם רב על כל פרטי ההכשרה.
כלים שלא מכשירים אותם לפסח מספיק לנקותם באופן רגיל עם מים וסבון כלים ואין צורך לשפשף ולהבריק את הכלים ואין צורך להסיר את ה"שחור" או לפרק ידיות וכדומה.
נעתיק כאן את הלשון של ספר “יסוד ושורש העבודה”:
“ביותר צריך לזרז ולהזהר כל הירא לדבר ד’ שלא להשתמש בפסח בכלים שהשתמשו בהם בחמץ כל השנה ונתכשרו על ידי הגעלה, כי בלתי אפשרי לנקרם היטב בסדקים הקטנים שלא ישאר בהם משהו חמץ”.
ובספר “סדר פסח כהלכתו” כותב:
“מי שאינו בקי בהלכות הכשרה לפסח, אין לו להכשיר לבד, כיון שהלכות פסח מרובים וחמורים הם ולא כל אחד בקי בהלכותיו, וצריך להגעיל בפני תלמיד חכם היודע הלכות אלו היטב, ועל כל פנים ישאל קודם לרב איך להגעיל, והאריכו הפוסקים גודל המכשולים בהגעלה שלא בפני תלמיד חכם”.