מסייע לדבר עבירה במכירת מוצרי אינטרנט

שלום לרב המשיב,
ברצוני לדעת האם מותר לפתוח עסק לממכר שירותי תקשורת (אייפונים,מחשבים ניידים וכו) כשידוע בוודאות שהם לא "כשרים" האם יש בזה משום מסייע בידי עוברי עבירה?
אם כן האם גם בעבודה "ממוסדת" באחת מחברות התקשורת (נציג בשירות לקוחות-טפוני או פרונטאלי) שמספק שירותים ומכירה זהים יש משום מסייע?
ומכאן מה דינו של עובד כזה?
תודה רבה מראש!

תשובה:

שלום רב.

הואיל והאיסור הנעשה על ידי מכשירים אלו ודאי ומידי ותלוי בדעתו ובמעשיו של הקונה, כאשר יש בכך הפסד ממון שהרי פרנסתך ממכירות אלו, יש להקל.

מקורות:

ראה בהרחבה מה שכתבנו כאן.