בדיקת חמץ בבית מלון

שלום רב
מי שבדק ליל 14 וברך על בדיקת חמץ בביתו, והוא
הלך לחוג במלון כי מסדרים במלון את חג הפסח,
האם צריך לבדוק בברכה בחדר שלו במלון?
מהו הדין אם בדק בברכה בזמן מוקדם לליל 14בביתו ונסע לחוג פסח בעיר אחרת או במלון ?
האם מברך שנית על בדיקתו או בודק בלי ברכה?
תודה.
מימון

תשובה:

שלום רב.

לגבי אדם ששוכר בית לימי הפסח או חדר במלון הכלל הוא כך: אם שכר את החדר בליל י"ד או קודם לכן, חובת הבדיקה מוטלת עליו, כיון שבהגיע זמן החיוב המפתח לבית בידו, והוא זה שיכול ומחוייב לבדוק. אולם, אם בא למלון בערב החג למחרת ליל י"ד,] חובת הבדיקה מוטלת על בעל המלון. אך, במקרה שבעל המלון לא קיים חובתו ולא ניתן לדרוש זאת ממנו, כפי שהמציאות היא בדרך כלל, יש לבדוק את החדר ביום י"ד ללא ברכה.

כל בדיקה הנעשית בליל י"ד מברכים עליה, בכל זמן אחר הבדיקה היא ללא ברכה.

מקורות:

ראה שו"ע סי' תלז סעי' א.