מריחת משחה בשבת, כאשר יש חשש שיבוא נזק

שלום לכבוד הרב, השבוע התחלתי טיפול במשחות בגלל פטרת בציפורניים. יש 2 משחות, אחת לבוקר (חובשים למשך כל היום) ואחת לערב (חובשים למשך הלילה). מה עושים בשבת? האם מותר להשתמש? בהוראות רשום שחשוב להקפיד, ואני חוששת שאם אקטע בכל שבוע את הטיפול, הוא לא יעזור.. תודה מראש.

תשובה:

שלום רב.

כדאי להתיעץ עם רופא האם באמת יש נזק מהפסקה חד פעמית זו. במקרה שיש נזק, הואיל והתחלת בנתינת המשחה במשך השבוי יש להקל גם בשבת, אך אסור למרוח אותה על הציפורן, יש להניח אותה על הציפורן ולחבוש [ואף שמחמת החבישה היא מתמרחת אין בכך איסור].

מקורות:

על ההיתר לעסוק ברפואה כאשר התחילו בכך באמצע השבוע, ראה מנחת שבת סי' צא ס"ק ט, ומקורות נוספים הובאו לכך בס' שמירת שבת כהלכתה פרק לד הערה עז. על אופן הנחת המשחה על הפצע ראה שם סעי' ט.