אם בעל חצר מוצמד יכול לעכב שלא להעביר צינורות ביוב תחת החצר

שכן בנה תוספת והוא רוצה להעביר צינור ביוב מהתוספת אל החצר שלי
בחצרי יש בורות ביוב משותפים. האם אני יכול לעכב?

תשובה:

שלום רב,

אם אין לך נזק, אינך יכול לעכב.

מקורות:

שכן שיש לו חצר מוצמד, אינו בעלים על הקרקע עד התהום ואין לו אלא זכות שימוש בגובה הקרקע וזכות למנוע מהשכנים שלא להזיק לשימוש שלו בחצר. עיין עלון המשפט גליון 37 עמוד 4. לכן אין מניעה להעביר צינור מתחת החצר כדי להשתמש בבורות או מנהולים המשותפים, כל שכן כאשר גם לפני כן עברו צינורות ביוב תחת החצר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. א. הצינור תופס מקום ומקטין את שטח החצר במקום שיורד ליד הקיר אל תוך האדמה
    ב. הצינור יכול להזיק לחצר כשיעלה הביוב
    ג. החצר נועדה לשימוש גם שישתלו בה עצים, והשורשים יכולים לפגוע בצינורות הביוב ועי"ז יעלה על גדותיו הביוב
    ד. רעש זרימת הביוב מפריע לשקט השורר בחצר
    ה. הצינור ביוב מפריע ליופי של החצר ומכערה(במקום שבו הוא יורד ליד הקיר)
    ו. וכי אני חייב לתת לאותו שכן להכנס לחצרי?! שיפרח באויר ויסדר מה שעולה על דעתו, ואני לא מחוייב לתת לו להכנס לחצרי ולהפריע את שימושי חצרי ע"י הפועלים שלו
    ואם אני כן מחוייב, ברצוני לברר מה עם אותו הזמן שהוא מפריע לי בשימושי החצר
    ז. עד איזה גובה ועומק שייכים השימושים לבעל הדירה שמוצמד לו חצר (עד איזה עומק אני יכול לדרוש שיעמיקו את הצינור בתוך האדמה?)

  2. א. טענה טובה. השכן יצטרך למצוא דרך אחרת מהיכן להעביר את הצינור או להתפשר בכסף.
    ב. הרי גם לפני כן היה מנהול של ביוב.
    ג. בין כך יש בעיה לשתול עצים באזור זה בגלל הצינורות הקיימים. וכן כדי שלא להסתיר את השמש והאור בחלונות של השכנים. אם הצינור יעבור מקום שעדיין לא היה עובר צינור ושאין בעיה מצד הסתרת שמש לאור אכן יש טענה.
    ד. אני מבין שהבעיה כבר הייתה לפני כן.
    ו. אתה חייב לתת לו אפשרות להשתמש עם המנהול שהוא שותף בו.
    ז. עד העומק שדרוש לשימוש של חצר. עצים ניתן לשתול רק אם הם לא יגיעו ליותר גובה מתקרת דירתך.