האם כהן יכול לשמש בתפקיד חובש או פרמדיק?

שלום רב למשיב,
1.האם מותר לכהן לעסוק בתפקיד חובש/פראמדיק? (לא תפקיד רופא המתעסק בגופות או בשהייה בבתי חולים בהם יצטרך לנתח גופות או לשהות תחת קורת גג עימם)
2. במידה ומותר כיצד עליו לנהוג?
3.אשמח לקבל מקורות רלוונטיים להעמקה בהלכה.
תודה מראש!

תשובה:

שלום רב.

באופן עקרוני אם המציאות העובדתית היא כדבריך שהפרמדיק אינו חייב לשהות תחת קורת גג אחת עם מתים אין סיבה לאיסור, אולם נראה לי שהמציאות אינה כך, שכן כאשר אתה מפנה פצוע לבית חולים אתה מחוייב להכנס איתו למיון, למרות שיש מתים בבית החולים. בכל פיגוע רב נפגעים חלילה החובש נאלץ לטפל גם במתים ולפנותם מהזירה וכו'. אבל אם ניתן למצוא אפיק אחר, כמו לשמש כחובש באירגון איחוד הצלה וכיוצא בזה שאינם מחוייבים לכללים של מד"א וההתנדבות היא לפי היכולת ואינה מעוגנת בחוזה עבודה וכללים מסוימים בהחלט ניתן לעשות זאת, כפי שכהן יכול לשמש כרופא בקופת חולים וכדומה ששם אין מתים.

בהצלחה רבה.