קשר בין נער לנערה שלא למטרת נישואין

האם מבחינה הלכתית מותר לבחורה בת 17 להכיר בחורים שאין בכוונתה להתחתן עימם בעתיד הקרוב…אלא אולי עם יצא משהו בעתיד הרחוק. אם כן האם מותר להפגש עימם ועל מה צריך להקפיד.בתודה מראש…

תשובה:

שלום רב,

דעי, כי בשו"ת אגרות משה (הרב משה פיינשטיין, ח"ד אבה"ע סי' ס') נשאל בשאלה זו, ובתשובתו שם הרחיב להסביר מדוע יש בזה איסור דאורייתא!

וכך כתב:

א."הרי הוא איסור החמור גם מדאורייתא שיש בקשרי רעות לנער עם נערה שאף אם יזהר מחבוק ונשוק ונגיעה ויחוד. עדיין יש מה שמדבר עמה איזה משך זמן בדרך חבה ונהנה מזה ומהסתכלותו בה, ואף לרמב"ן שחולק וסובר שהוא רק מדרבנן עכ"פ הוא איסור חמור דאיכא אסמכתא מקראי ולוקין על זה מכת מרדות. וזה ברור שקשרי רעות עם נערה הוא מצד חבת אשה ולא רק רעות בעלמא".

ב. איסור נוסף הוא מונה שם שקרבה וחברות כזו תביא את הבחור חלילה לעבור על איסורים חמורים.

ג. נקודה נוספת הוא מביא שם, כי למרות שנזהרים לפי כל כללי היחוד, מאחר שחברות כזו מוגדר בהלכה "לבו גס בה" ולכן כללי היחוד משתנים לגמרי, והם חמורים הרבה יותר, כך שקשה שלא לעבור עליהם בחברות כזו.

לכן אם את חפצה להיות נאמנה לבוראך עלייך להתרחק ממפגשים אלו ששום דבר טוב לא יוצא מהם.

שיהיה לך הרבה הצלחה