לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

וועד הבית בדירה שפוצלה לשתיים

ערב טוב,
רציתי לשאול:
א. אדם שיש לו יחידת דיור על מי מוטל לשלם ועד הבית, על המשכיר או על השוכר.
ב. בזמנים שהדירה אינה מושכרת, האם בעל הבית שדר בדירה הסמוכה חייב לשלם ועד הבית על היחידה הריקה. שהרי גם אם דירה ריקה חייבת בדמי ועד הבית, כאן הוא משלם על הדירה שלו עצמה ומבחינתו אין כאן אלא פתח נוסף לדירה שלו [שהרי עד כמה שהדירה ריקה אין כל משמעות להיותה יחידה נפרדת].
אשמח לתשובה מהירה.

תשובה:

א. תשלומים שוטפים מוטלים על השוכר. בגביה מיוחדת לצורך זיפות או תיקונים התשלום מוטל על המשכיר. בכל מקרה המשכיר אחראי על התשלום כאשר השוכר אינו משלם.

ב. מסתבר שהמשכיר חייב גם כאשר הדירה ריקה. אם הדירה ריקה לתקופה של חצי שנה ברצף, אין צורך לשלם עבור תקופה זו.

מקורות:

א. עיין עלון המשפט גליון 42 עמוד 6 תשובה יאגליון 44 עמוד 6 תשובות י-יא וגליון 45 עמוד 7.

ב. העילה לחיוב יתר כאשר מפצלים דירה, היא אכן מה שגורמים לתוספת הוצאות (עיין בעלון המשפט שם), וכאשר הדירה ריקה אין תוספת הוצאות. אבל, עם כל זאת, מאחר שנהוג לחייב מפצל דירה, הרי שהרשות לביצוע הפיצול היא על דעת תוספת בתשלום וועד בית, ללא קשר בתוספת הוצאות שתהיה בפועל.