הזמין מונית ונסע עם מונית חולפת

הוזמנה מונית מתחנת מוניות לנסיעה, לאחר כ-6 דק' שהיא טרם הגיעה, חלפה מונית אקראית והמזמין עצר אותה כי מיהר מאוד לעבודה ומיד הודיע לתחנה על ביטול המונית, הנהג כעס וטען שהיה בדרך ומבקש לשלם לו את הנסיעה. השאלה: האם מן הדין צריך לשלם את הנסיעה למונית של התחנה?

תשובה:

שלום רב,

תלוי כמה זמן מקובל להמתין בדרך כלל, או תוך כמה זמן הובטח למזמין שהמונית תגיע, אם מדובר באיחור משמעותי (ביחס לאורך הנסיעה), אין המזמין חייב לשלם. אם מדובר באיחור סביר, יש לשלם לנהג שקלים בודדים.

מקורות:

אם הנהג איחר איחור סביר, חייבים לשלם לו. לכאורה לא יותר מהמחיר ההתחלתי של הנסיעה, שהרי הנוסע לא התחייב לאורך נסיעה מסוים. אבל גם זה אין חיוב לשלם, שהרי סביר שהנהג היה יכול להשיג נסיעה אחרת בזמן זה (עיין שו"ע חו"מ סי' שלג סעיפים א-ב), אלא תשלום עבור הדקות הספורות שהנהג נסע במיוחד כדי להגיע לבית המזמין.