נופש נשים במלון בראי היהדות

שלום כבוד הרב,

אני אברך חוזר בתשובה בקרוב לעשרים שנה, משפחתי בלי עין הרע מרובת ילדים, לאחרונה משכנעת הרבנית את אשתי בשיעור תורה לצאת לנופש בבית מלון ביחד עם כל הנשים שבשיעור למשך ארבעה ימים, אני מסרב בתוקף היות ודעתי שזה דבר פסול בתכלית וגובל בבעיות צניעות קשות, אך אשתי טוענת שהרבה רבנים גדולים ממליצם לנשים לצאת לנופש ולכאורה אני עומד בין שמים לארץ , האם לעשות כדברי הרבנית , והרבנים הממליצים , או האם דעתי דעת תורה נכונה וכול כבודה בת מלך פנימה. אשמח לשמוע את דעת הרב כדי להשכין שלום בתוך בתינו על פי דעת תורה ?

תודה מראש

תשובה:

שלום רב.

יש ביטוי ידוע, שביהדות מלבד ארבעת חלקי השו"ע הידועים יש גם שולחן ערוך חמישי… כדי לקיים נכון את השולחן ערוך החמישי צריך חוש שישי… כלומר, אם האירוח בבית המלון המדובר כרוך באיסורים כאלו ואחרים אין מה לדבר שהדבר אסור, אבל אם מדובר באוירה חרדית וכו', לא ניתן לתת בזה הלכה קבועה לכל הנשים, הדבר תלוי בצורך, בעומס הנפשי המוטל על האשה בניהול הבית, אופיה של האשה וצרכיה השונים, וכו'. לכן, עצתי לך, שבכל הענינים הללו עשו לכם רב תלמיד חכם מובהק ובר דעת שמכיר אתכם היטב, את אורח חייכם והצרכים שלכם, והוא לבטח ידע ליעץ לכם בענינים אלו טוב יותר מכל אחד אחר.

בהצלחה רבה, ושתזכו לעשות נחת רוח רבה לאבינו שבשמים!