איסור לא תבשל גדי בחלב אמו

בעבודה שואלים אותי מדוע לא אוכלים בשר וחלב
לפי התורה מה ההסבר ע"מ לשכנע אדם שאוכל בשר וחלב
לא לאכול והיכן זה רשום בתורה בגמרא בכתובים?
תודה

תשובה:

שלום רב,

אני לא יודע איך אפשר לשכנע. זה לא דבר שניתן להבין בהגיון. אם הוא יהודי ומאמין בתורה ובקב"ה, הוא צריך רק לפתוח את העינים ולראות את מה שמופיע בתורה 3 פעמים "לא תבשל גדי בחלב אמו" (שמות כג, שמות לב, דברים יד). ושאלו חז"ל (קידושין נז עמוד ב') מדוע כתוב 3 פעמים, וכי לא די בפעם אחת? ומכאן הסיקו שאחד לאיסור אכילה, אחד לאיסור הנאה, אחד לאיסור בישול.

צריכים להבין כי הראשונים נחלקו אם לפרש את טעמי המצוות או לא. דעת הרמב"ן שלא ניתן לפרש את טעמי המצוות, בדיוק מהסיבה הזו, כדי שלא יאמרו אח"כ אם זה הטעם אז ניתן לקיים את זה בצורה אחרת וכד'. לכן לא ניתן להסביר בהגיון מדוע אסור לאכול בשר וחלב, זו גזירת התורה וכך אנו מצווים לעשות.

בהצלחה