משלוחי מנות משפחתיים מועילים לכל בני המשפחה?

חג פורים שמח. מצווה לתת לפחות שני משלוחי מנות בפורים האם משלוחי מנות משפחתיים נחשבית כמצווה לכול אחד בניפרד במשפחה. דוג: נגיד ואני ומשפחתי מכינים שני משלוחי מנות משותפים האם זה נחשב שכול אחד מאיתנו נתן שני משלוחי מנות ?וכולנו קיימנו את המצווה?

תשובה:

פורים שמח.

משלוחי המנות משויכים באופן טבעי לאבי המשפחה. כדי לקיים את המצוה יש ליחד משלוח לכל אחד מבני הבית, ורצוי אף שיזכה בו ויהיה שלו ממש.