יעוץ

בס"ד
גיסי אדם אמיד מאוד,אח של אישתי, גרם לנו באדישותו הרבה ( מתועד ומוכח)נזק כספי עצום שנאמד בעשרות אלפי ₪ ויותר. שיחות וריכוכים לא עזרו. הבנאדם חושב שהוא קובע.
אישתי אינה רוצה להתעמת איתו מפחד של ניתוק קשר. אני רוצה לתבוע אותו משפטית ( מאחר ולא יגיע לבי"ד ממונות), מאחר והנזק נגרם גם לי כבן זוג/כמשפחה וגם שאין ביני לבינו תקשורת עוד מלפני הנזק .
מה דעתו?

תשובה:

שלום רב,

אני ממש לא יכול לייעץ לך בלי להכיר את האנשים ואת הסיפור. באופן כללי ניתן לומר שאם אשתך לא מעוניינת להתעמת איתו, כדאי לחשוב היטב האם זה כדאי או לא. אמנם נזק כספי בסר גודל כזה הוא לא פשוט כלל. אבל השלום בית חשוב יותר. בפרט שאתה לא יודע איך יסתיים תביעה כזו, ואפשר שתצא קרח ממאן ומכאן.

האמת והשלום אהבו!