למי נותנים מתנות לאביונים?

שלום רב,
אציין שאני מבני עדות המזרח.
אני אוסף בעבודה מאנשים כסף עבור מתנות לאביונים לישיבה מסוימת.
השבוע התקשרה אליי המזכירה מהישיבה ובקשה שאתרום לישיבה, אמרתי לה שאני אוסף מהעבודה ובנוסף גם מתנות לאביונים עבור משפחתי בכוונתי להעביר לישיבה.
אשתי אתמול בקשה ממני שנתרום השנה למקום אחר.
האם אני יכול להעביר מתנות לאביונים [רק עבור חלקי – שלי ושל אשתי] למקום אחר או שזה היה בגדר נדר ואני חייב להעביר להם? [כמובן שאת הסכום שאני אוסף מהעבודה אני אעביר לישיבה בלי נדר].
היות והעניין דחוף – אשמח אם ניתן לקבל תשובה בשעות הקרובות.
תודה רבה

תשובה:

שלום רב.

ראשית אני רוצה להקדים נקודה חשובה. תרומה לישיבה אינה נחשבת מתנות לאביונים! אלא שאם יש בישיבה אברכים עניים, ניתן לתת להם באופן אישי מתנות לאביונים באמצעות הישיבה, ובלבד שהכסף ינתן להם ביום הפורים עצמו.

לעצם הענין, אם אמרת שאתה נותן לעניי הישיבה ולא התנית שיהיה בלי נדר, נראה לי שחייבים לתת לעניים אלו דוקא.

פורים שמח!