גניזת תפילין ומזוזות לצד אשה או עם הארץ

שלום רב
קיי"ל באו"ח סי' קנ"ד ס"ה שס"ת שבלה צריך גניזה בכלי חרס, וקוברים אותו אצל ת"ח, ואסור לקברו אצל עם הארץ או אשה, וכתבו הפוסקים שגם תפילין ומזוזות צריך לגנזם בכ"ח
השאלה אם גם יש איסור לקבור תפילין ומזוזות ליד קבר של אשה או ע"ה, כשם שדימו אותם לענין כלי חרס
והאם שאר הגניזה יש איסור לקבור אותה אצל אשה וע"ה
בתודה מראש

תשובה:

שלום רב.

כל מה שטעון כלי חרס יש לקוברו לצד תלמיד חכם.  היום בלאו הכי קוברים את הגניזה במקום נפרד לצד בית הקברות.

מקורות:

ראה ס' גנזי הקודש פרק יא העשרה סעי' א.