ברכת כהנים בבית האבל

שלום לרב המשיב,
האם ניתן לומר ברכת כהנים בבית האבל בשבעה במנחה קטנה וביום תענית (כמו היום תענית אסתר) וכשאין ספר תורה בבית?
(לספרדים)
תודה מראש!

תשובה:

שלום רב.

יש נוהגים שכהנים אינם נושאים כפיים בבית האבל, וכן הכריע המשנה ברורה בסי' קכח סעי' מג. אולם, בס' שלמי ציבור כתב, שמנהג ירושלים מקדמת דנא היה שרק האבל נמנע מכך, אולם שאר הכהנים נושאים כפיים כל שבעת ימי האבל, ואין לזה קשר עם ספר התורה. וכן כתב הבן איש חי  פ' תצוה אות כב ובכף החיים סי' קכח ס"ק כב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. הכוונה היא לא לס"ק מג אלא לסעיף מג בשו"ע וראה פסקי תשובות שם הערה 388 ושמנהג ירושלים שכהנים אחרים כן מברכים ורק האבל אינו מברך אלא יוצא לפני רצה.