שיעור פרוטה במחצית השקל 2014

כמה נכון להיום שווה פרוטה? מה עלי לעשות שהמטבע היחידי של חצי, במדינה בה אני מתגורר הוא פחות משווה פרוטה? תודה.

תשובה:

שלום רב.

למנהג האשכנזים שנותנים חצי מהמטבע בפחות ביותר היוצא באותה מדינה, צריך שהערך של המטבע יהיה לפחות 6 אג' ישראליות. לאלו הנוהגים לתת מחצית השקל כשיעור שהיה קבוע בזמן חז"ל על פי ערך הכסף, יש לתת כ 23 ש"ח. במטבע הישראלי. כ 7 $ אמריקאי.