בר מצווה ב- י"א ניסן, האם ניתן לדחות?

שלום רב,
הבן שלי אמור לחגוג בעזרת ה' את בר המצווה בשנה הבאה ב- י"א ניסן תשע"ה.
מכיוון שזה יוצא כמה ימים לפני חג הפסח, איזה אפשרות עומדת בפנינו לחגוג לו את בר המצווה מבלי להטריח את האורחים להגיע למסיבה באמצע ההכנות לחג והניקיונות? האם ניתן לחגוג לאחר החג? או שהוא חייב להניח תפילין בדיוק בתאריך הלידה? ומה עם השבת חתן… זה אמור לצאת בדיוק בליל הסדר. מה עושים במקרה כזה?
אודה לתשובתכם,
תקווה

תשובה:

שלום רב.

את התפילין כמובן חייב חתן הבר מצוה להניח החל מיום הבר מצוה בי"א בניסן, ולהתמיד בכך יום יום כל החיים, כפי שהוא חייב מיום זה בכל שאר מצוות התורה. כל שאר החגיגות תוכלו לעשות מתי שנוח לכם.

שתראו תמיד נחת ושמחות.