שאלות בענין זכיות יוצרים

שלו' כבוד הרבנים הגאונים!

א] קנה דיסק שמיעה האם מותר להעבירו לנגן ולהחזיק הן הדיסק והן הנגן?

ב] את"ל שהתשובה על שאלה א' הוא שמותר – האם מותר להעתיק לנגן שלו אותו דיסק שקנה אבל ממקום אחר [והיינו שלא מעתיק הדיסק שלו אלא של אחר]?

ג] את"ל שהתשובות על שאלות א' וב' הם שמותר – האם מותר לבעל הדיסק להעתיק הדיסק שלו לנגן של קרובו או חברו [שדרך העולם להשאיל להם הדיסק שלו]?

ד] את"ל שהתשובה על שאלה ג' הוא שמותר – מה הדין כשרוצה להעתיקו לדיסק של איש זר אבל לא תמורת כסף?

ה] את"ל שהתשובות על שאלות הנ"ל הם שאסור – מה"ד בדיסק שכבר לא עומד למכירה בחניות?

ו] מסתובב בשוק עותק של Microsoft Office 2013 [הכולל וור"ד, עקסע"ל ועוד] – האם מותר להתקינו במחשב ולהשתמש בו? ומה"ד לעשות סחורה בו?

יישר כחכם!
ותזכו להפיץ תורה והוראה בישראל!

תשובה:

שלום רב,

א] מותר.

ב] מותר.

ג-ה] אם בין כך לא היו קונים את הדיסק, או שכבר אינו עומד למכירה, ניתן להקל.

ו] לדעת הגרי"ש אלישיב אסור.

מקורות:

א-ה] עיין כאן וכאן.

ו] עיין בספר משנת זכויות היוצר עמוד קטו.

הצטרף לדיון

תגובה 1