השבת אבדה במתאם שהרבה זורקים אותו

שלום לכבוד הרב,
מצאתי זרוק ברחוב מתאם ל"מיקרו סים".
עלותו בחנות היא כמה שקלים, מקבלים אותו ביחד עם ה"סים" וחלק גדול מהאנשים לא זקוקים לא כלל וזורקים אותו.
האם עלי לפרסם אותו כאבידה?
תודה רבה?

תשובה:

אינך חייב לפרסם מודעות. הנך יכול לקחת אותו לעצמך.

מקורות:

אם חלק מהאנשים זקוקים לו ולחלקם יש מתאם מיותר ואינם זקוקים לו, ניתן להניח שהוא נפל ממי שאינו זקוק לו, משום שאדם שומר על חפצים החשובים לו. בדומה למה שאמרו בגמ' יבמות דף קטז ע"א שאין לחוש על שטר שנפל.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מה שאין בו סימן אינו היתר בפני עצמו, כיון שלא ידוע אם נודע לבעלים שאיבדו את המתאם לפני שהגיע ליד המוצא וממילא יש חשש של ייאוש שלא מדעת.

  2. דבר חשוב או כבד, ניתן להניח שהמאבד הרגיש מיד. אבל דבר שאינו לא חשוב ולא כבד, הרי זה בספק שהבעלים לא התייאשו, אלא אם כן ידוע שהאבידה נמצאת במקום זמן רב שהבעלים וודאי שמו לב.