האם שימוש חוזר בצנצנת קפה מצריכה טבילה?

שאלה:

הא שימוש חוזר בצנצנת קפה מצריכה טבילה?

תשובה:

שלום רב,

אם הצנצנת הוא ממתכת או מזכוכית והוא רוצה להמשיך להשתמש בה לאחר שסיים את השימוש הראשון, צריך לטבול ללא ברכה. אולם אם הפתיחה נעשית ע"י חיתוך מלמעלה כמו קופסת שימורים אין צריך טבילה כלל.

מקורות:

מחנת שלמה ח"ב סי' סו.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. יש ע"ז תשובה באג"מ. אמנם לעניות דעתי צריך לעיין אם מ"ש שהכלי 'בטל' למ"ש בו. הוא תקף בנידו"ד. אשמח לשמוע דעתכם ע"ז.
    מ"ש בלי ברכה הוא מצד שזה זכוכית או גם ברזל?

  2. באופן עקרוני כיון שהכלי של הקפה היה כלי ממש גם לפני ריקונו מן הדין היה לטובלו בברכה, ורק מחמת סברת האגרות משה שהזכרת (יו"ד ח"ב סי' מ) הורנו לטובלו ללא ברכה.

  3. שאלה:
    אם קניתי צנצנת קפה חדשה ובצנצנת הישנה נשאר קצת קפה ועכשיו אני רוצה להוסיף מהחדש על הישן כדי שאשתמש בקפה בשני מקומות שונים .. גם מקרה כזה בגדר שימוש חוזר ומחייב טבילה ?

  4. בענין זה נחלקו פוסקי זמנינו, הגרש"ז אויערך התיר זאת, ראה מעדני שלמה עמ' רמז, אולם הגר"נ קרליץ החמיר, ראה חוט שני טבילת כלים עמ' ל', לכן ראוי להחמיר אך יש על מה לסמוך להקל.