האם כהן יכול ללוות חולה המאושפז בבית חולים בחו"ל

אחי עומד להתאשפז בארה"ב ייתכן ורק אני אהיה בקרבת מקום.1.מה בנוגע לביקור אצלו 2.אם יהיה צורך בקרוב משפחה[אני] לצורך החלטות וקשר עם הצוות הרפואי.
תודה חיים

תשובה:

שלום רב.

נראה שאם החולה נצרך לך לצורך שיפור מצב רוחו והרוגע שלו, ובודאי אם אתה נזקק לקבל החלטות ולשוחח עם הצוות הרפואי יש להקל בזה בבתי חולים בחו"ל שרוב החולים אינם יהודים.

מקורות:

בשו"ת חלקת יעקב (ח"א סי' כז) נשאל אם מותר לכהן חולה הכנס לבית חולים בחו"ל אפילו במקום שאין בו סכנה. והשיב: "הנה מדינות הללו רובם ככולם הם מתים עכו"ם ומתי ישראל בבי"ח הם מיעוט כזה שאין לחשוש כלל ובאנו לדין דמתי עכו"ם שרוב פוסקים מקילים והמחבר ביור"ד בסי' שע"ב פוסק [על טומאת נכרים] "נכון ליזהר" והרמ"א כתב "ונכון להחמיר" משמע להדיא שהיא רק חומרא ולא עדיף מבית הפרס או מטומאה של דבריהם דמותר לטמא את עצמו לדבר מצוה. כמו כן הביא שם כמה סברות נוספות שטומאה זו אינה אלא מדברנן ולכן פסק להקל. וע"ע בשערים המצויינים בהלכה סימן רב סק"ו, ושו"ת מהר"ש ענגיל ח"ג סי' כז.