סגולתה של התפילה ביום הפורים

שמעתי הרצאה הרצאה בנושא מגילת אסתר מתוך קונטרס מתוק מדבש על פי הזוהר הקדוש מפי הרב יצחק כהן שליט"א. וכבוד הרב אמר בסוף הרצאה שחג פורים הוא חג מאוד חשוב מהרבה בחינות ולכן בסוף תפילת שחרית של חוג פרים עד סעודת מצווה של חג פורים אדם צריך להשתמש בזמן זה לתפילה אל הקב"ה ולבקש משהוא מהקב"ה. והקב"ה יתן לו את בקשת ליבו (אפילו שהוא " רשע"). שאלתי האם יש מצב שהוא לא ימלא את בקשתו. וכמה בקשות אדם יכול לבקש מהקב"ה

תשובה:

שלום רב.

למעשה אתה נוגע בשאלה מאוד יסודית. שכן מחד גיסא אמרו חכמים "חזקה על תפילה שאינה שבה ריקם", ומאידך אנו רואים שהרבה פעמים אנחנו מתפללים וכביכול לא נענים. התשובה לכך היא פשוטה, התפילה תמיד מועילה, היא תמיד נצברת לזכותנו, הסיבה לכך שלא תמיד אנחנו נענים מתחלקת לשתים: א. לעיתים עדיין לא די בזכויותינו כדי לקבל את בקשתנו, התפילה מועילה אך אינה מספיקה. לענין זה, יש זמנים המסוגלים יותר, בהם גם מי שאינו ראוי בדרך כלל תפילתו מתקבלת, כמו בעשרת ימי תשובה עליהם נאמר "קראוהו בהיותו קרוב", או ביום הפורים בו "השמים פתוחים". ולעיתים, בקשתנו לא מתקבלת לטובתנו, משום שאנחנו נצרכים לכפרה מסוימת או לנסיון מסוים, ולעולם לא נוכל לדעת חשבונות שמים. גם במקרים אלו תועיל לנו התפילה באופנים אחרים, ולעולם היא אינה מיותרת.

כמו כן, אין גבול למה שאפשר לבקש מהקב"ה, שהרי הוא מקור הטוב ומידת חסדו וטובו היא אין סופית.

שיתקבלו התפילות!