לפרוץ תוכנת מחשב ממיקרוסופט

שלום וברכה הרב,רציתי לשאול מה הדין בקשר לתכנות מחשב האם אדם חייב לקנות את כל התכנות כדוגמת וורד, ווינדוס מיקרוספט וכו' או שמותר להשתמש בפרוץ?
שאלה שניה: אם אני לקוח את המחשב לחנות על מנת לפרמט אותו האם אני חייב לבדוק האם התכנות חוקיות או לא? ואם הגיוני מאוד שזה לא חוקי האם מותר לי לפרמט באותה חנות?

תשובה:

שלום רב,

לדעת הגרי"ש אלישיב אסור להשתמש בתוכנה פרוצה ללא רישיון.

אם קנית את המוצרים של מיקרוסופט הנך רשאי להתקין אותם שנית אף לאחר פרמוט ומותר לך להתקין אף מדיסק פרוץ. הרישיון הוא על השימוש בתוכנה ולא משנה מאיזה דיסק הוא מותקן.

מקורות:

עיין בספר משנת זכויות היוצר עמוד קטו.