האם יש חיוב טבילת כלים במגש של משלוח מנות

אנחנו רוצים לתת משלוח מנות בכלים הצריכים טבילה וזכור לי אולי שיש ענין [או שצריך]שדוקא מקבל המתנה מתחייב בטבילה גם אם אנחנו טובלים את זה לפני כן אני שואל מה באמת ההלכה תודה רבה

תשובה:

שלום רב.

אכן, בפוסקים דנו בהרחבה בשאלה זו, שכן הכלל הוא שכלים העומדים לסחורה אינם חייבים בטבילה, ולכן, כלי שנמצא בחנות לצורך מכירתו מותר לבעל החנות להשתמש בו באופן ארעי ללא טבילה. משום כך יש שעוררו, שהואיל והמגש נקנה בכדי ליתנו במתנה לקבל המשלוח מנות הוא בגדר כלי העומד לסחורה שאינו חייב עדיין בטבילה, וממילא לא תועיל לו טבילה הנעשית על ידי הנותן.

במקרה שאתה נותן את הכלי לאדם שיש לחשוש שלא יטבול את הכלי כהלכה, יש עצה להקנות לו את הכלי עוד לפני פורים על ידי אדם אחר [שיגביה אותו עבור המקבל], ולאחר מכן להטבילו עבורו, ורק אחר כך להשתמש בו למשלוח מנות.

מקורות:

ראה שו"ת תשובות והנהגות ח"א סי' תנב. ויש שהחמירו במקרה שאינו עושה כעצה הנ"ל שלא להניח בתוכו מאכל שאינו עטוף, שמא אינו נחשב ממש ככלי העומד לסחורה והוא חייב בטבילה.

הצטרף לדיון

תגובה 1