טבילת כלים בטוסטר דיגיטלי

מה עושים עם טוסטר פרוסות דיגיטלי חדש?

תשובה:

שלום רב.

כיון שהטוסטר דיגיטלי נראה לי שלא כדאי להטביל אותו במים. העצה היחידה היא לקלקל אותו על ידי פירוק מנוע וכיוצא בזה ולתקן אותו על ידי יהודי. באופן כזה, כיון שגמר מלאכתו היה על ידי ישראל הוא אינו חייב טבילה. אולם, לא מספיק לפרק כמה ברגים,צריך לעשות משהו משמעותי יותר.

בהצלחה ובזהירות רבה…

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. ניתן לעשות זאת אולם לא באופן בלתי מוגבל בזמן, שכן באופן כזה הכלי נחשב כשלו והוא חייב בטבילה. נרחיב מעט: בדרכי תשובה סי' ק"כ ס"ק קי"ב הביא עצה זו להקנות הכלי לגוי כשיש ספק בחיוב הטבילה בשם שולחן גבוה, וכן ברע"א ריש סי' ק"כ הביא עצה זו לגבי יורות גדולות, וכן השולחן ערוך סי' שכ"ג סעיף ז' כתב עיצה זו לענין שימוש בכלים לא טבולים בשבת, אך כתב המשנה ברורה שם ס"ק ל"ה בשם הט"ז שלאחר שבת צריך להטביל את הכלי כיון "שלבסוף יהיה נשקע תחת ידו והוי כשלו", ויש הסוברים שצריך לטובלו בברכה, והגרש"ז כתב שאם מתכוון לקנותו שוב במוצאי שבת לעולם לכולי עלמא חייב טבילה בברכה.

  2. מפורש בכמה מגדולי הפוסקים שהיכן שאי אפשר להטביל אפר לסמוך ליתן לגוי ולשאול ממנו אף לעולם. וסומכים בכהאי גוונא על הכנסת הגדולה (יו"ד סימן קכ. הגהות ב"י אות סב) שחלק על הט"ז. וכן כתב בספר תוספת שבת (סימן שכג אות יג) בדעת שו"ע. ע"ש.
    כן סמכו על זה- כנסת הגדולה (הגהות ב"י אות יח) בן איש חי (שנה ב מטות הלכה יא) והדרכי תשובה שהזכרתם.
    וכן פסק במפורש בשו"ת מנחת יצחק (ח"ה סימן קכו אות ב) לגבי כלי חשמל שיכול להתקלקל במים. שיש לסמוך על תקנה זו ליתן לגוי אף לעולם ע"ש. ומינה נלמד לטוסטר חשמלי הנ"ל שיכול להתקלקל במים.
    וכן מפורש בהליכות עולם למו"ר הגר"ע יוסף זצ"ל ׁ(ח"ז עמוד רסה). ויש עוד אריכות אך אכמ"ל.

    בברכה רבה
    ר.א.ה- 0583285235