עגלות המפריעות למעבר של כלל הדיירים

בבניין שלנו אין מעלית והדיירים מהקומות העליונות משאירים עגלות ילדים בכניסה לבניין , כשהמעבר הוא מאוד צר ועלול לגרום למעידות ונפילות של השכנים שייתקלו בעגלות.
יש מחסן, אך הדיירים מסרבים להכניס את העגלות. מה לעשות?

תשובה:

שלום רב,

כדי להחליט על נושא זה יש צורך בדיון באסיפת הדיירים. ניתן לבקש מוועד הבית שגם נושא זה יהיה על סדר היום באסיפה שתתקיים בעתיד. אם לא רוצים להמתין עד האסיפה הבאה, אלא לקיים לאלתר אסיפה על נושא זה, יש צורך בהסכמת שליש מהדיירים לקיום האסיפה.

מקורות:

מדובר בשאלה ששני הצדדים סבירים, משום שלא ידוע אם הטרחה לעבור במעבר צר עדיפה על פני הטרחה להכניס כל פעם את העגלה למחסן. המיעוט אינו יכול לדרוש מהרוב שלא להשאיר עגלות במעבר, משום שהמעבר מיועד למעבר בלבד, כיון שבהרבה בניינים משאירים עגלות במעברים.

הדרך כיצד לערוך אסיפה היא בתקנון המצוי.