יחוד בלילה עם ששומרת אחת

זוג שאינו נשוי יוכל לישון באותו בית בחדרים נפרדים ובקומות שונות (בית פרטי) כשישנם עוד שתי בנות שישנות בבית , אחת מהן בת 7 וישנה בחדר לבד והשניה בת 22 וישנה בחדר עם אחותה שהיא בעצם בת הזוג . האם זה מותר ?

תשובה:

שלום רב.

אין היתר להתייחד באופן כזה, שכן גבר אינו רשאי להתייחד עם שתי נשים ואפילו הן אחיות, ואף שהקטנה בת השבע נחשבת שומרת ומצילה מיחוד, בלילה בזמן השינה אין היתר להתיחד אלא עם שני שומרים.

מקורות:

ראה נטעי גבריאל יחוד פרק כז.