האם מותר לבן מאומץ לנשק את ידי אמו החורגת?

בפעם הקודמת בקשתי אם אפשר עקב ריבוי הפניות שלי
לקבייל מייל ישיר במקום כל פעם להכנס לאיטרנט ומשם לאתר ומשם לשאול את השאלה
יש לי בן שהתיתם מאימו בצער גדול וברב חסדי ה יש לו אמא חורגת חדשה מזה 4 שנים, הבן מגיע השנה לגיל הבר מצווה , ואנחנו שואלים האם מדין כבוד וגם קשר אמהי כאמא לבן , הבן יכול להמשיך לנשק ידי אימו החורגת? הדבר נחוץ לנפש היילד ולבריאותו הנפשית ולהמשך חיבור המשפחה?
בברכה גדולה

תשובה:

שלום רב.

אם חורגת לגבי בנה המאומץ נחשבת כאשה זרה לגמרי, והוא אינו רשאי לנשק את ידיה ואף לא להתיחד איתה ללא ההיתרים המקובלים בכל אשה אחרת. איני מכיר את המצב המשפחתי המדובר, אבל נראה לי שכאשר יש קשר חם ואוהב ופתוח, ניתן להתגבר על החסך הזה של נישוק ידיה.