חובת התקנת דוד שמש, על השוכר או על המשכיר

לאחותי יש דירה שהיא משכירה.
מלכתחילה לא היה דוד שמש, השוכר היה מודע, כעת הוא רוצה דוד שמש, כדי לחסוך זמן המתנה למים חמים וחסכון בחשמל.
על מי חלה עלות התקנת דוד שמש?

תודה.

תשובה:

שלום רב,

אם לא סוכם מלכתחילה על התקנת דוד שמש, לא ניתן לחייב את המשכיר להתקין דוד שמש. אבל, היות ולאחר שהשוכר ייצא מהדירה הוא ידרוש תשלום עבור הדוד-שמש שהוא משאיר, רצוי להגיע כבר להסכמה בכמה משתתף המשכיר. ישנה אפשרות נוספת, אם המשכיר מעוניין בה, שהוא ישלם את הכל ויעלה לשוכר את דמי השכירות בהתאם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. למה כשיצא מהדירה יצטרכו לשלם לו הרי יורד ומשביח בשדה העשויה ליטע שעשה לצורך עצמו דומיא דשדה של אישתו אינו נוטל כיורד אלא כפועל ואפי' שיש חולקים הרי המוציא מחבירו עליו הראיה

  2. ההבדל בין יורד בשדה העשויה ליטע שדינו כיורד ברשות לבין יורד שמקבל הוצאות בלבד הוא רק כאשר הוא עשה את העבודה בעצמו. לא כן, כאשר הוא הביא פועל אחר, בכל מקרה מגיע לו ההוצאות שהוציא בפועל. עיין עלון המשפט גליון 18 עמוד ב דין 7.
    עיין בנתיבות סוף סי' שמא ששואל דינו כיורד ברשות ועיין בקובץ עומקא דדינא ח"ג עמוד 206 באריכות.