אין מעבירין על המצוות

בס"ד

אחרי מבוא השלום והברכה.

האם שייך לומר הכלל ד"אין מעבירין על המצוות" במקרה שטעה ולקח ביום שבת טלית של חול במקום טליתו של שבת האם חייב הוא להתעטף בזה של חול או אפשר להניחו ולקחת זה של שבת?

תודה מראש
בברכה

תשובה:

שלום רב,

אין חובה להתעטף בטלית זו שאינו מעוניין בה. הגדר של אין מעבירין על המצוות, הוא שכאשר מזומנות לאדם שתי מצוות והוא מעוניין כרגע בשתיהן, שלא יחמיץ את האחת ויעבור על פניה בדרכו לשניה, אולם, אם הוא כלל אינו מעונייון בכך כרגע אין בכך כלום.