קידושי שחוק

שלום הרב.
יש לי חברה כבר הרבה זמן ולפני כשנתיים, קניתי לה טבעת ואמרתי את המשפט: "הרי את מקודשת לי.." ושמתי את הטבעת באצבע ביד ימין.
ואנחנו חושבים על חתונה בשנה הקרובה.
אני בטוח שיש בעיה רק לא יודע מהי.
וחשוב להזכיר ששני חברים שלי היו עדים לזה.
מה אפשר לעשות?
תודה.

תשובה:

שלום רב,

אני מוכרח להעיר, כי תופעה זו שמשחקים עם הרעיון של הקידושין הוא חמור מאד, ויש לזה השלכות. הפוסקים החמירו מאד בענין. וראוי להתרחק מזה מאד.

לעצם השאלה, אני לא יודע אם העדים היו כשרים או לא. בכל אופן הייתי מציע לך לבדוק את הנושא ברצינות. אמנם אם אכן אתם מתחתנים בקרוב זה בסדר גמור. אבל במדה שבסופו של דבר אין חתונה כדאי לבדוק את הנושא.

תוכל להתקשר למספר – 0504163175

בהצלחה

מקורות:

שו"ע אבה"ע סי' מב.