שכנים הקופצים בדירתם ומרעישים לשכנים

אנו גרים בבניין משותף עם אנשים "המכונים חרדים", מעלינו מתגוררת משפחה שבזמן סעודות שבת ולאחריהם הילדים ואולי גם האמא נוהגים לקפוץ בחבל וכדו' דבר הגורם הפרעה ממשית לדיירים למטה.
הם נתבקשו מספר פעמים להפסיק אך ללא הועיל בטענה שזהו ביתם וזכותם לשחק "סוגי משחקי קפיצות".
ליל שבת עד השעה 22.00 ויום שבת בשעה 13.00 ביקשנו להפסיק והם אמרו שהם מוכנים להתחשב בין השעות 14.00 ל-16.00 שזהו זמן מנוחה ולכן זכותם לשחק.
כמובן דעתנו שונה והסברנו להם שאנו חושבים שאפשר להשתמש בבית למגורים ולהתנהגות נורמלית וגם זה די מלווה בגרירות ורעשים שעוד אפשר לחיות עם זה אבל שימוש חורג כגון בימבות או כדור עור או קפיצות גומי וחבל הם בחזקת משחקי חצר ואין מקומם בבניין משותף.

נסיתי לבקש דרך ת"ח שגר בשכנות הייתה הקלה מסויימת אבל לצערנו זה ממשיך.

ושאלתי היא גם על ימות החול מה מותר ומה אסור ע"פ ההלכה ולפי זה נשקול את צעדינו .

בכבוד רב,

תשובה:

שלום רב,

אין לשחק משחקי קפיצות בדירת מגורים ולהפריע לשכנים בשום שעה משעות היום והלילה.

מקורות:

כאשר שכן עושה רעש בעבודה לפרנסתו, יש מקרים שלא ניתן לעכב. עיין שו"ע חו"מ סי' קנו סעיף ב ובפתחי תשובה שם סק"א. אבל כאשר שכן עושה רעש שלא לצורך גדול, שהרי ניתן לשחק משחקי קפיצות בחצר ובבית לשחק משחקים פחות מרעישים, ודאי שניתן לעכב. עיין גם נתיבות סי' קנה ס"ק יח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אולי מה שאין יכול לעכב לצורך פרנסה שמותר דווקא לצורך גדול משום שזה לא תשמישי דירה אבל משחק קפיצות זה תשמשי דירה רגילים בהחלט ובכל בית שיש בו ילדים משחקים משחקים כאלה ולא תמיד נוח ללכת לשחק בחצר

  2. בביתי מעולם לא קפצו בחבל וגם לא בבית השכן מעלי. לא נראה לי שיש מנהג לקפוץ בבית. כאשר לא ניתן לשחק בחצר, ניתן לשחק משחקים אחרים בבית.
    אני מסכים שאם שכן עושה בר מצוה או שבע ברכות בבית ניתן לרקוד.