לימוד תנ"ך בבתי ספר חילוניים

האם עדיף ללמד תנ"ך בבתי ספר ממלכתי במתכונת הנוכחית בצורה שמעוותים את הכתוב ואת האמת, או לא ללמד בכלל תנ"ך בצורה זו יש טוענים שזו הדרך היחידה שלא שומרי תורה ומצוות יכולים להכיר את התורה ועדיף כך משלא ילמדו בכלל אני שואל האם עדיף כך או לא ללמד בכלל מפני שנראה לי שזה גובל בחילול ה".

תשובה:

שלום רב.

קטונתי מלענות על שאלות כבדות משקל כעין אלו. אולם כיון ובלאו הכי השאלה אינה הלכה למעשה, וענין זה אינו תלוי לא בדעתי ולא בדעתך, אני מרשה לעצמי להשיב. לדעתי אם הלימוד נעשה באופן מעוות הנזק בזה רב על התועלת, הילדים מקבלים תמונה מעוותת לגמרי על סיפורי התורה, הם נראים להם כאגדות המנותקות מהמציאות, הם רואים בקדמונינו אנשים שווי ערך להם ושופטים את חטאי הראשונים באופן הנראה לעין הקורא השטחי, מה שגורם להם לזלזל בכל הקדוש והיקר לליבו של יהודי. אילו בידי הדבר היה תלוי, נראה לי שהייתי מבטל זאת לחלוטין, ובמקום זאת מכניס הסטוריה יהודית המספרת על קיומו של התנ"ך בו האמינו היהודים במשך כל הדורות, וכו'.