האם מותר לקרוא בתורה ללא הטעמים?

שלום רב,
אני גר בישוב חילוני שיש בו בית כנסת ומקיימים בתפילות בשישי בערב ובשבת בבוקר.
קורה לנו לעתים מצב בו יש לנו מניין לתפילה של שבת בבוקר אך אין לנו בעל קורא שיודע לקרוא בתורה על פי הטעמים.
השאלה שלי היא אנחנו יכולים לקרוא בתורה למרות שאיננו יודעים היטב את טעמי המקרא? האם זה עדיף מלא כלום? או איזה אפשרות הייתם מציעים לנו לעשות.
חשוב לי להגיד שהיו פעמים שידעו שבשבת מסוימת יתקיים מניין בבוקר ואז אנשים התכוננו לעליות מראש אך בפועל קשה לבנות על מתכונת כזו כי ברוב השבתות לא יודעים מי יגיע לתפילה.
אשמח לעצה בנושא

תשובה:

שלום רב.

מרגש לשמוע על ישוב חילוני בו מתחילים אט אט להתקבץ לתפילות ולקיום מצוות.

הקריאה בטעמים אינה לעיכובא, ובמקרה שלא יודעים את הטעמים ניתן לקרוא גם בלא טעמים, אולם, לכתחילה הייתי מציע כן להתאמץ ביום שישי להכין את טעמי המקרא כדי שתוכלו לקיים את המצוה כתיקונה, גם אם אתם מסופקים אם תגיעו לידי כך. כמו כן, הייתי עושה מאמץ לשכנע את האנשים המעונינים באופן כללי לבוא לתפילה להתמיד בכך, ולקיים את המנין כסדרו באופן קבוע. אין לי ספק שאם תיקחו את זה כפרויקט למסד את המנין שיפעל כמו שצריך תצליחו בכך! שכן כבר הבטיחו חכמינו ז"ל שהבא להטהר מסייעין בידו! ויש לכם את האנשים המעונינים להתפלל במנין רק צריך להלהיב אותם קצת יותר כדי שיבואו באופן קבוע.

יהי רצון שחפץ ה' יצליח בידכם ותזכו להרבות את גבולי הקדושה בישוב עד שתזדקקו עוד להרחיב את בית הכנסת מחוסר מקום בעזרתו יתברך…