לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

המשך – ייחוד במשרד

שלום רב,
בהמשך לשאלתי הקודמת, אני חושב שלא הבהרתי את מלוא הנדרש, הנה שאלתי שוב,

אני עובד במשרד משותף, פעמים רבות קורא שהבוס יוצא לעסקיו, יוצא שאני נשאר ביחד עם המזכירה, להלן מס׳ נקודות.

אני רווק והיא גרושה,
לא מתאפשר להשאיר הדלת פתוחה, היות ונכנסים אנשים לא רצויים,
מדובר במשרד פרסום, היות וכך, לא אמורים להיכנס ולצאת אנשים/לקוחות,
המשרד נמצא בקומה עליונה, כך שגם במסדרון כמעט ולא עוברים אנשים,
הדלת סגורה איך אינה נעולה,
מדובר במשרד שומר תומ״צ,
ממתין לתשובה בהקדם היות וזה קורא לעיתים קרובות…

תשובה:

שלום רב.

אני מניח שגם במשרד פירסום נכנסים אנשים לעיתים לקבלת עצה או לראות דוגמאות, או אפילו לשאול שאלות שאינן נוגעות לעניני עבודה, הגם שזה לא קורה בכל יום, והבוס בטח עלול להגיע באופן בלתי צפוי, ממילא נראה שיש להקל כפי שכתבתי. אם אני טועה בכך ואנשים כלל אינם נכנסים, והבוס נוסע למקום רחוק ואין סיכוי שיחזור, אכן יש כאן בעיה, אולם, איני מאמין שכך הם פני הדברים.

עצה נוספת אני יכול לתת לך, אם יש באזורכם משרד נוסף שבו מצוי אחד מידידיך, ניתן לבקש ממנו, שכאשר הבוס שלך לא נמצא יכנס מפעם לפעם אצלכם. באופן זה, גם אם לא יעשה זאת אלא מידי פעם כבר ניצלנו מהחשש האמור.

בהצלחה רבה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. יש חשבון של החיד"א שהאיסור של שני גברים ואשה אחת הוא רק כאשר כולם נמצאים יחד, אבל כשהגבר השני עוד לא נכנס ויתכן שלא יתרצה לעבירה – חוששים ממנו ולכן הוא מציל מייחוד, היתר זה נמצא בסוף ספרו על הוראות, שערי יוסף סי' ד. כמובן מדובר שהוא יכול כל רגע להכנס ולא כשיודעים שהוא לא נצא באיזור!!!

  2. מה לגבי מצב שהחדר נעול מבפנים והכניסה אליו רק באמצעות העברת כרטיס אלקטרוני.
    לעובדים במשרד יש כרטיס כזה ולעוד 400 עובדים נוספים שעובדים בעיר אחרת אך אין סיכוי סביר כל כך שיגיעו.
    מדי עם אכן מישהו נכנס….

  3. אם מצוי שנכנסים זה נחשב פתח פתוח לרשות הרבים, וכיון שודאי אין ליבה גס בכל ה400 זה בסדר. אבל אם נדיר שבאים אינני יודע לענות.