תחנון כשיש חתן בבית הכנסת בחדר השני

אם יש חתן בחדר אחר או במקוה שבביה"כ האם אומרים תחנון. ומה הדין בב' קומות?

תשובה:

שלום רב.

המנהג הוא שאם החתן נמצא בתוך הבית הכנסת עצמו, אין אומרים תחנון גם כשהוא לא מתפלל איתם, אבל אם הוא נמצא בחדר השני הדין כך, אם אלו המתפללים שם טפלים לחדר הגדול, וכגון שיש בבית הכנסת רק ארון קודש אחד וכל המנינים נוטלים את ספר התורה משם, גם בחדר הגדול לא יאמרו תחנון, אבל אם כל חדר יש לו ארון קודש משלו או שהוא נמצא במקווה וכיוצא בזה, יש לומר תחנון.

מקורות:

על כך שכאשר החתן בבית הכנסת לא אומרים תחנון גם כשהוא אינו מתפלל עמהם, ראה דעת תורה למהרש"ם סי' קלא. אך באשל אברהם בוטאשטש שם כתב שבאופן זה ראוי שהחתן יעזוב את בית הכנסת לשעה קלה כדי שיוכלו לומר תחנון. על כך שכאשר כל החדרים מסונפים לחדר הגדול לא יאמרו בחדר הגדול תחנון אף שאינו מתפלל איתם, ראה פסקי תשובות שם הערה 109.