הכשרת תנור לפסח

שלום,
קראתי באחת מהתשובות המופיעות באתר שהרבה בני תורה ויראי ה' משתמשים בתנור פירוליטי לפסח ע"י שמכשירים אותו בחום המגיע ל500 מעלות צלזיוס, לפי הפוסקים (הגרמ"פ ועוד) שהחשיבוהו כליבון חמור.
שאלתי היא כיצד מועיל ליבון זה לאשכנזים המחמירים בכלי זכוכית, לדפנות התנור שמצופות כולם באמייל (שהוא אבקת זכוכוית), וכן לדלת התנור העשויה זכוכית.
בברכה

תשובה:

שלום רב.

איני מכיר את התנור המדובר וגם לא את פסקו של האגרות משה שציינת. אולם, חשוב לומר שבספרי הפוסקים מבואר, שליבון עדיף על פני הגעלה, ואפילו ליבון קל [ראה רמא או"ח תנא ד], ואם כן, אף שהחמיר הרמ"א שלא להגעיל כלי זכוכית אין ללמוד מכאן שאף הגעלה אינה מועילה לו. אגב, שאלתך אינה נוגעת לתנור המדובר, שכן מעיקר הדין כל תנור ניתן להכשירו על ידי ליבון לפסח, אלא שנהגו להחמיר בכך מחמת החשש שמא אינו נקי לגמרי.

כמו כן, הסיבה לכך שהתירו להכשיר תנור רגיל על ידי הפעלתו למשך זמן של שעה [לענין שאר איסורים] אף שאינו אלא ליבון קל, היא משום שהמאכל אינו נוגע בדפנות התנור ממש ואין כאן אלא ריחא בעלמא ובדבר שאינו בן יומו. וסברא זו נכונה גם לגבי שאלתך.

מקורות:

על תנור זה שהזכרת ראה ס' הכשרות עמ' מז. על הכשרת תנור אפייה לפסח, ראה קיצור שו"ע [פויפר] עמ' קל.