טבילת כלים בכלי פלסטיק

האם בקבוק של תינוקות טעון טבילת כלים?

תשובה:

שלום רב.

כלי פלסטיק מנהג העולם שלא להטבילם אף שיש שהחמירו בזה להטבילם ללא ברכה.

מקורות:

בשו"ת מלמד להועיל ח"ב סי' מט כתב, שהואיל ובזמן חז"ל לא היה חומר זה ידוע אין הוא בכלל תקנתם, ואנו אין לנו כח לתקן תקנות מדעתנו, וכן הורה בשו"ת חלקת יעקב ח"ב סי' סי' קסג, וכן הובא בקובץ תשובות מבית לוי ניסן תשנו בשם מרן החזון איש. אולם, בשו"ת יחווה דעת ח"ג סי' ס כתב שהמחמיר להטבילם ללא ברכה תבוא עליו הברכה, וכ"כ בשו"ת מנחת יצחק ח"ג סי' עז.