האם המדף העליון נחשב כיסוי לספר הנמצא במדף התחתון לענין שני כיסויים בתשמיש

שלום

בקשר לכיסוים לספרים בחדר שינה, האם אפשר להחשיב שספר שנמצא במדף התחתון של שידת לילה, ויש עליו מדף העליון ועוד מדף של השידה למעלה, יכול להחשב שתי כיסויים היות שזה לא מעוטף ממש… מה עם בדיעבד במידה שזה לא מועיל?
תודה וכל טוב

תשובה:

שלום רב.

המדף העליון אין לו זיקה לכאורה לספר ולא נראה שזה יועיל כשני כיסויים. יש לעטוף את השידה כולה בשמיכה וכדומה. כמו כן, אם המדף פתוח והספר גלוי אין כאן אפילו כיסוי אחד.