לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שליח שהתמקח והצליח להוריד את המחיר, למי הריווח

שלום וברכה!

חברתי שלחה אותי לקחת מוצר מסויים מתיקון, המחיר סוכם בין בעל המקצוע לבין חברתי על סכום מסוים (לדוג' 1000 ש"ח). בפועל כשהגעתי לקחת את המוצר התמקחתי עם בעל המקצוע והוא העניק הנחה מהסכום שסוכם עם חברתי. למי מגיע ההפרש?

בתודה

תשובה:

שלום רב,

ההפרש מגיע לחברה ולא לך. עם זאת מן הראוי שהחברה תתגמל אותך על שעבדת בשבילה.

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סוף סי' קפג. לעניין תשלום על העבודה, אף שהשליחה התכוונה לעצמה, מגיע לה שכר עבור העבודה כפי שאנשים היו משלמים על עבודה כזאת. עיין בקובץ עומקא דדינא ח"ג עמוד 206.