מסיבה עם מוזיקה לועזית ושתייה חריפה באולם בית כנסת

האם באולם אירועים של בית כנסת שמתפללים בו בימים נוראים מותר להשמיע שירים לועזיים/עגבים(אם אפשר לפרט מה נכלל בשירי עגבים), ומה עם שירים אלו בתוך מסיבה באולם עם שתייה חריפה עלולה להגיע לקלות ראש?
תודה.(אשמח לדעת מי הרב המשיב).

תשובה:

שלום רב.

מסיבות כאלו אין להם מקום בבית הכנסת כלל וגם לא בשום מקום אחר. בודאי לא כשמושמעים שם שירי עגבים המביאים לידי הרהור עבירה [שירי אהבה, או אפילו סתם שירים שכל תוכנם ואופיים אינו אלא פורקן יצרים ופריקת עול]. היהודי הוא נזר הבריאה ויש לו נשמה גבוהה בואו ונשמור עליה כראוי.