חילול שבת בשכנוע למניעת הפלת עוברים

שלום כבוד הרב שליט"א
ישנם אנשים טובים שעושים פעילות באתר שפתחו למען סיוע במניעת הפלות פונים אליהם נשים וזה בשבת או ביום טוב
השאלה כשמתקשרים בשבת או ביו"ט אם לענות לפאלפון או שיש מצב ששיחה מזוהה אם לענות כי יתכן וזה גובל בפיקוח נפש מבקשים פסק הלכה כיצד לנהוג
תודה.

תשובה:

שלום רב.

אין מקום להתיר לענות לטלפון במצב כזה. לא נראה לי שנשים מתקשרות רגע לפני ביצוע ההפלה, ולא כל כך בטוח ששיחה כזו תשנה להם את כל התמונה באופן מידי, מדובר כאן בפעילות ברוכה מאוד אולם לא נראה שהיא מהווה הצלה ישירה ומידית עד כדי להחשיבה כפיקוח נפש.

מקורות:

על חילול שבת להצלת עובר, ראה שמירת שבת כהלכתה פרק לב הערה יד.