כניסה למקווה של המועצה הדתית ללא תשלום מלא

שלום לכבוד הרב,
רציתי לשאול שאלה קצת דחופה – באשדוד העירייה העלתה את המחירים של המקווה (מקווה לא פרטי) במקום 8, 9, 10 שקל הם העלו את זה ל- 15 שקל. ויש לנו בישיבה דיין שנתן לנו עצה (בגלל שזה נורא יקר 15 שקל כל שבוע) – בגלל שהמחירים הסבירים הם עד 10 שקל באשדוד ו-15 שקל זה מחיר שהוא לא סביר של כניסה למקווה, לכן יהיה מותר להכנס 2 אנשים ביחד במחיר של ה-15 שקל. וכיביכול יוצא שכל אחד משלם 7 וחצי שקל וזה יוצא סביר.
(מה שכן הוא אמר שזה דווקא במקווה של העירייה ולא מקווה פרטי).

רציתי לשאול האם באמת זה מותר, ואשמח למקורות.

תשובה:

שלום רב,

אסור להיכנס ללא תשלום מלא.

ייתכן שהחלטת המשרד לשירותי דת היא שגויה ולא מוצדקת. אבל, עם כל זאת, הדרך להיחלם בהחלטה זו היא באמצעות פנייה למשרד לשירותי דת, או אפילו בתביעה בערכאות. המקווה אכן אינו פרטי, אלא רכוש ציבורי, אבל הציבור גם החליט שהדרך לקבל החלטות כיצד לנהוג ברכוש זה היא בצורה מסוימת ולא בצורה של עשיית דין לעצמו.