דין מזוזה בחדר שיש בו כדי לרבע ארבע אמות על ארבע אמות

שלום מה הדין במרפסת מקורה שהייתה פתוחה מרוחותיה וכעת סדרו אותה התריסים ומתחילים לישון בה כל לילה והרוחב שלה הוא מטר וחצי על 6 מטר אורך איך לנהוג שם לגבי מזוזה

תשובה:

שלום רב.

בחדר כזה יש לקבוע מזוזה לימין הנכנס לתוכו, אך אין מברכים על קביעת מזוזה זו.

מקורות:

בשו"ע יו"ד סי' רפז סעי' ב הובא, שחיוב מזוזה הוא רק בחדר שיחש בו ארבע אמות על ארבע אמות. אולם, גם כאשר החדר אינו מרובע, אלא יש בשטחו 16 אמות מרובעות, יש שסברו שהוא חייב במזוזה [ראה ריא"ז מובא בסוף הל' מזוזה, וע"ע בית יוסף סי' רפו בדעת הרמב"ם והרא"ש], ויש לחשוש לשיטה זו ולקבוע בו מזוזה בלי ברכה. על ההכרעה שבאופן זה יש לקבוע את המזוזה לימין הנכנס לחדר הקטן, ראה ס' אגור באהלך עמ' רלד הערה כא.