ג' חדשי הבחנה ביהודי שנשא גויה בנישואין אזרחיים, ובאה להתגייר

שלום כבוד הרב ,
אני ישראלי שחי בארה"ב .
התחתנתי עם גוייה שעוברת גיור אורטודוסקי ואני רוצה להתחתן בארץ כדת משה וישראל.
האם אנחנו צריכים לחכות 92 ימים לאחר הגיור על מנת להתחתן? מאוד חשוב לי לדעת.
עוד שאלה :
אם אני אשנה סטטוס נישואים של האזרחי מרווק לנשוי
הרבנות תקבל את זה? יעשו לי בעיות באם אני כן משנה או לא משנה?

תשובה:

שלום רב,

א. למרות שיש כאן דין "הנטען עם הנכרית", מאחר שהייתם בקשר לפני גיורה. בכל זאת במקרה הנוכחי מותר לכם להתחתן לאחר הגיור, ראה במקורות.

ב. לאחר הגיור אתם צריכים להפרד לתקופה של 92 יום, ורק אח"כ להתחתן.

ג. אם הגיור נעשה כדת וכדין, אין סיבה ש"יעשו לך בעיות" ואתם תוכלו להנשא, ללא כל קשר לסטטוס שלך.

מקורות:

א. מבואר ביבמות (כד,ב) כי הנטען על השפחה ונשתחררה או על העובדת כוכבים ונתגיירה הרי זה לא יכנוס ואם כנס אין מוציאין מידו". ובשו"ת אגרות משה (אבה"ע ח"א סי' כז) כתב כי אם הם היו נשואים בנישואין אזרחיים, אין בכך איסור הנטען על הנכרית משום שהדבר היה בפירסום, עיי"ש.

ב. שו"ע אבה"ע סי' יג סעי' ה'. ועל אף שבזנות לא גזרו מ"מ בנישואין אזרחיים ודאי גזרו שאין בזה סברת מתהפכת שיש בזנות. ועיי"ש בסעי' ז' שפסק השו"ע כי גם בפילגש גזרו ג' חדשי הבחנה. וראה גם באגרות משה שם שכתב: "ולהמתין ג' חדשים אחרי שתתגייר להבחין בין זרע שנזרע בקדושה לשלא בקדושה ודאי צריך קודם שתתקדש לו כדת משה וישראל ותהיה אסורה להתייחד עמו עד אחר הג' חדשים.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. כלי שאינו מיועד לשתייה בדרך כלל, מותר להשתמש בו באופן חד פעמי לצורך זה בלא טבילה, כמבואר ברמ"א יו"ד קכ ח, אולם, כלי שמיועד לכך אסור אפילו בשימוש חד פעמי.