דין משקה שנותר מגולה בלילה בזמנינו

נשאר סיר מרק כל הלילה כאשר המכסה מכסה באופן חלקי (כ2/3) , מה דין המרק

תשובה:

שלום רב.

לענין משקין מגולים יש דעות שונות, ומנהג העולם להקל בכך בזמנינו שאין ארס נחש מצוי.

מקורות:

בשו"ע יו"ד סי' קטז סעי' א כתב שאין להחמיר בכך בזמנינו. אולם, בפתחי תשובה שם ס"ק א הביא בשם השל"ה ששומר נפשו ירחק משתיית משקין אלו, וציין שהנהגת הגר"א היתה להחמיר בכך ביותר, ויש שחילקו לענין זה בין מקומות שהנחשים מצוים גם בזמנינו למקומות שאינם מצויים כלל, ראה פרי חדש וברכי יוסף שם. וכוונתם לאסור בארצות החמות שיש יותר נחשים מבארצות אירופה. ידוע שהחזון איש החמיר בכך לעצמו.